MAARTEN TJALLINGII

De man met de ijzeren dijen, de harde werker in dienst van de ploeg, de wegkapitein… Dat was wielrenner Maarten Tjallingii. Nu is Maarten de man die de goede vragen stelt, alle onderwerpen bespreekbaar maakt en je, via de positieve kracht van beweging, sneller bij je kern en drijfveren brengt. Daarbij fietst hij natuurlijk graag met je. Die fysieke training gecombineerd met zijn zelf ontwikkeld coachmodel geeft je griinta (doorzettingsvermogen, power… met de i van Tjallingii).

Portret van Maarten

Bio data

Lengte

1.88

Gewicht

84kg

FTP

380

Max W

540

Favorite race

Parijs Roubaix

Favorite MTB Race

Houffalize Worldcup XC or Cape Epic Cant choose ;-)

Favorite Bike Road

Trek Madone

Favorite MTB

Trek SuperCaliber XC

Married (Petra)

With Children (Sven and Nina)

Eén man, één doel

Hij weet hoe het is om zijn eigen doelen te stellen (‘De Posbank is mijn Alpe d’Huez’). Door het klein, bij zichzelf, te houden, wint hij het grote. Zijn hart ligt nu bij het ondersteunen van mensen die hun persoonlijke doelen willen behalen. Maarten weet hoe belangrijk goede begeleiding is: ‘Al mijn prestaties heb ik onder begeleiding gerealiseerd. Met sportcoaches natuurlijk. Maar het waren ook mijn ouders en later leerkrachten en zelfs financieel coaches.’

Iedereen heeft de topsport mentaliteit!
Portret van Maarten
Portret van Maarten

‘Door het klein, bij jezelf, te houden, win je het grote’ 

Maarten is geboren in Leeuwarden en opgegroeid in Mozambique. Hij is de zoon van een bioloog en een pedagoge. Vader Tjallingii nam het gezin mee naar Mozambique waar hij werkte als docentopleider. Tjallingii is een Friese familienaam en betekent ‘zoon van’. Op zijn twaalfde verhuisde Maarten terug naar Nederland. Vanaf dat moment begint zijn sportloopbaan.

De perfecte sport

Tjallingii probeerde allerlei sporten uit. Eerst voetbal, daarna atletiek en vervolgens schaatsen. Het schaatsen ging ‘m meteen goed af. Om ook tijdens de zomer fit te blijven, fietste hij. Daarmee was zijn liefde voor de wielersport geboren. Hij begon met mountainbiken, later werd het wielrennen. Twintig jaar lang was Maarten topsporter: vier jaar schaatsen in de Nederlandse subtop, acht jaar mountainbiken in de Europese top en elf seizoenen wielrennen in de wereldtop.

Achtergrond

Naast topsport heeft Maarten een achtergrond in mentale training via de methodiek NLP, de basis voor zijn coaching en workshops. Zijn ervaring en kennis rondom doelen stellen en realiseren, doorzetten, volhouden en (belemmerende) overtuigingen zet hij nu 100% in voor individuen en teams, sporters en niet-sporters, managers en zzp-ers. Voor iedereen die in beweging wil komen.

Maarten is getrouwd met yogadocente Petra Hofs, met wie hij binnen www.bmoovd.nl samenwerkt, en vader van Sven en Nina. Daarnaast is hij ambassadeur voor de Nierstichting, ambassadeur voor Cycling 4 Climate (‘Ik zie de landschappen wereldwijd veranderen’) en fietsburgemeester van Regio Gelderland. Hij woont in Arnhem, vlakbij de Posbank waar hij zijn favoriete rondje rijdt. Zijn vrije tijd spendeert hij nog steeds graag fietsend. In zijn oren een luisterboek in de orde ‘persoonlijke ontwikkeling’. ‘Stilstand is voor mij achteruitgang. Ik streef altijd naar fysieke en mentale progressie.’

Portret van Maarten
Alles kan, je hoeft alleen uit te vinden hoe.

Ontdek meer