MAARTEN TJALLINGII

Het leven is net als topsport, hoe doe jij dat, leven?

Al zijn prestaties heeft Maarten onder begeleiding van coaches gerealiseerd. Van kinds af aan is hij continu in beweging en continu onder begeleiding. Eerst de begeleiding van ouders, later leerkrachten en trainers gevolgd door mentale trainers en coaches en zelfs financiële coaches. Ook al weet Maarten heel goed wat hij zelf wil bereiken, feedback van een ander is voor hem noodzakelijk.

Leven gaat natuurlijk vanzelf… En als je ‘echt’ wil kunnen bereiken wat jij graag wil. Wat goed is voor jou en voor je omgeving. Is het fijn om iemand te kunnen inzetten met wie je kunt reflecteren op jouw proces. Iemand die er voor je is om de lijnen mee uit te zetten en die je begeleid bij het behalen van wat jij echt wil in het leven. Een coach, een bijzondere coach, iemand die staat voor Motivatie, Inspiratie en gaat voor het werken aan jouw identiteit.

Coaching is een individueel en persoonlijk proces waarbij iedereen andere wensen heeft. Maarten heeft een coachmodel ontwikkeld dat ruimte geeft aan deze verscheidenheid. Twee punten staan in elk coachtraject centraal.

  1. Doelen stellen die je aan het hart gaan. Hij weet hoe het is om eigen doelen te stellen, ook in een team, kun je er pas voor de ander zijn als je weet wat je zelf wil. Maarten zelf zegt: ‘De Posbank is mijn Alpe d’Huez. Je moet er vaak oprijden om het aantal hoogtemeters te realiseren. Uiteindelijk kom je er!’ Door het klein, bij jezelf, te houden, win je uiteindelijk het grote.  Jouw droom is de bron voor jouw doel, en daar zit de creativiteit in om alle kansen en mogelijkheden te zien die je in gaat zetten in jouw weg naar succes. Als je al weet wat je wil kun je je verplaatsen in dat moment van realisatie en word de stemming al behaald. Jouw doel stemming in jouw doel stelling.
  2. Vieren. Als je jouw gewenste resultaat hebt bereikt, vier het dan. Denk aan die topsporter voor wie het podium wordt neergezet. Creëer je eigen podium. Stilstaan bij het resultaat en jezelf er de waardering voor geven (en misschien krijg je die waardering ook van anderen), is een essentieel onderdeel van je traject. Door te knallen en daarna je resultaat te vieren, groeit je motivatie voor de volgende stap en creëer je de voedingsbodem voor nieuwe dromen.

“Door Maartens coaching heb ik geleerd vanuit een ander perspectief, namelijk mijn droom, naar mijn eigen ontwikkeling te kijken en mijn doelen voor de toekomst te heroverwegen. Zijn steun gaf me nieuwe inzichten (‘Er is alleen feedback en dus geen mislukking’) en meer vertrouwen (‘Ik heb alles in mij om succesvol te zijn’)” . – Filiaalmanager, Europese sportzaak

Het Griinta Coachmodel;

Het Griinta-coachmodel van Maarten laat zien hoe de weg loopt van iedereen die iets wil bereiken. Met daarin ruimte voor twee specifieke Griinta-onderdelen: je bron van energie (je droom, je persoonlijk doel: waar doe je het voor?) en het vier-moment: het laten binnenkomen van je succes. Die emotie geeft je Griinta voor de volgende stap.

Het coachingstraject

Intake
Het leveren van een sportprestatie begint met een warming up, voordat je op weg gaat om je doel te realiseren. De intake is de warming up van het traject. Je tast af of de coaching aansluit bij je wensen en of Maarten de juiste coach voor je is.

Sessie 1

Persoonlijk doel stellen
Je stelt samen met Maarten je doel daarbij staat je droom centraal. Je droom word gebruikt als een bron van mogelijkheden, alles kan immers in een droom. Een doel stellen is een kwestie van een keus maken en daar achter staan. Wat wil je bereiken? Vanuit de topsport heeft Maarten de ervaring dat hij vaker zijn doel niet haalde dan wel en dat hij zicht vaak blindstaarde op zijn doelstelling. Dus leerde hij om ook zijn doelstemmingen neer te zetten. Een verademing, dit was iets was hij al meteen kon herkennen en dus ook bereiken. Zijn droom bleef overeind, die gebruikte hij vooral om mogelijkheden te blijven zien. Welk doel stel jij jezelf? En welke doelstemming wil je bereiken? Wat betekent het voor je als je je doel hebt behaald? Welke eerste stap ga je nu zetten?

sessie 2-5

Plan en Actie

Doel (stelling en stemming) helder, droom aan tijd om te gaan! In de actieve sessies, mentale en fysieke actie, maakt Maarten gebruik van verschillende technieken, onder andere:
• Buiten fietsen of wandelen, uitzetten van je plan in de tijd.
• Binnen Tijdlijn processen | Visualisaties (K, V, A en D) | Opstellingen | Evaluatie | Logische niveaus | Communicatie model NLP
• Het halen van je doel, het vieren van je succes en het (bij)stellen van je dromen.

Succes en Vieren
Hoe wil jij je succes vieren? Als topsporter creëer je een podium waarop je je prestatie mag vieren. Door dit te doen krijg je weer inspiratie voor een nieuw doel, project of proces. Vieren dus!

Droom
Vanuit de emotie van winnen je droom opnieuw voeden. Wanneer je je succes binnen laat komen en ervaart, identificeer je je met het succes dat je levert. Als je in deze energie nieuwe doelen stelt, verandert er van alles. Het leuke is, dat je als je vaker succes ervaart dat je dan ook je nog meer gaat identificeren met je succes. En die droom van ongekende mogelijkheden blijft voeden.

Goed om te weten

Maarten neemt zijn cliënten vaak mee naar buiten, op de fiets of wandelend. Buiten, in de frisse lucht, opent je blikveld zich letterlijk en geef je je hoofd de rust om helder na te denken, nieuwe inzichten te creëren en oude overtuigingen los te laten.

“Genieten van wat je nu doet, is het hoogst haalbare in dit leven. Hoe doe jij dat?”

Meer weten mail naar maarten@bmoovd.nl

Portret van Maarten

Maarten als jouw coach

Wil je Maarten als jouw coach? Neem contact op.

Contact opnemen

Ontdek meer