mei 29, 1502 dagen ago

Nibali pakt het roze, Maarten zijn laatste bergrit

Nibali pakt het roze, Maarten zijn laatste bergrit

In de door Rein Taaramäe gewonnen voorlaatste etappe van de Giro d’Italia heeft Vincenzo Nibali de roze trui van Esteban Chaves overgenomen.

De Italiaan reed in de laatste bergrit (met drie cols van de eerste categorie en een slotklim van de derde categorie) weg uit een groepje met favorieten en had op de finish 1.29 voorsprong op de Colombiaan. Dat was ruim voldoende om zijn achterstand van 0.44 seconden goed te maken.

Steven Kruijswijk ging strijdend door en verloor een plek in het klassement en staat nu 4e. Voor Maarten was het toch nog wel een bijzondere dag. Hij reed zijn allerlaatste bergrit in een grote ronde. Maarten werd 90e.

Een dag van veerkracht tonen en als je het mij vraagt is het goed gelukt. Steven verliest maar een plek. Met in het achterhoofd houdend dat het twijfelachtig was dat hij zou starten en top prestatie! Mijn dag was in dienst daarvan en ik heb kunnen doen wat mogelijk was. Met een goed gevoel rij ik mijn laatste bergrit in een grote ronde. :)

Share "Nibali pakt het roze, Maarten zijn laatste bergrit" via

Geen reacties

Reageren

Meer Nieuws
jul 1, 1468 dagen ago

Maarten Tjallingii Coaching

Maarten Tjallingii CoachingMaarten’s coaching site is www.miicoaching.com.

jun 20, 1480 dagen ago

Het zit erop!

Het zit erop!Het zit erop. In de laatste etappe van de Ster ZLM Toer reed Maarten zijn allerlaatste wedstrijd kilometers. Maarten deed dat op de manier waarmee hij bekend is: hard werkend in dienst van de ploeg. Het ging in Boxtel om de ...

jun 19, 1481 dagen ago

Weer succes Lotto jumbo

Weer succes Lotto jumboSep Vanmarcke heeft de vierde etappe in de Ster ZLM Toer gewonnen. De Belg van Lotto-Jumbo was in de lastige rit naar La Gileppe over 186 kilometer in de sprint te snel voor Wout Van Aert. Het is zijn eerste ...