jul 23, 1812 dagen ago

Maarten wint GP Beeckman!

Maarten Tjallingii heeft donderdag de GP Beeckman-De Caluwé Ninove op zijn naam geschreven. In een zware wedstrijd ontsnapte hij veertig kilometer voor de finish met Wouter Mol (Join’s – De Rijke) en Peter Koning (Drapac) en won het sprintje. Moreno Hofland werd vierde.

“Het ging goed”, zei de Nederlander na afloop. “Het was best een zware wedstrijd waarin veel werd aangevallen. In de finale was het halve peloton gaar en kon ik met Wouter Mol en Peter Koning wegrijden.” Dat gebeurde drie rondes voor het einde van de wedstrijd, die over een heuvelachtig parcours liep. “Het viel geen seconde stil”, vervolgde Tjallingii. “Dat is in mijn voordeel. Ik vind het mooi om hard te koersen.”

Overtuigend
In de finale van de wedstrijd was Tjallingii uiteindelijk overtuigend. “Ik wist niet precies hoe snel die andere twee waren, dus ik besloot om ze drie kilometer voor het einde nog een keer te testen”, zei hij. “Daarna had ik genoeg vertrouwen in de sprint en die won ik uiteindelijk met een meter voorsprong. Hoe dan ook geeft deze overwinning aan dat ik goed hersteld ben van de Giro d’Italia en dat ik de vorm die ik nodig had om de Tour de France te rijden nog steeds heb. Daar ben ik heel blij mee.”

“Het is heel leuk voor Maarten dat hij deze wedstrijd heeft gewonnen”, zei ploegleider Erik Dekker. “Hij werkt altijd hard voor de ploeg en verdient deze zege. Het was een echte kermiskoers. Daar is geen pijl op te trekken en dat is in het voordeel van Maarten. Hij was vandaag de meest actieve renner van het peloton.”

Share "Maarten wint GP Beeckman!" via

Geen reacties

Reageren

Meer Nieuws
jul 1, 1468 dagen ago

Maarten Tjallingii Coaching

Maarten Tjallingii CoachingMaarten’s coaching site is www.miicoaching.com.

jun 20, 1480 dagen ago

Het zit erop!

Het zit erop!Het zit erop. In de laatste etappe van de Ster ZLM Toer reed Maarten zijn allerlaatste wedstrijd kilometers. Maarten deed dat op de manier waarmee hij bekend is: hard werkend in dienst van de ploeg. Het ging in Boxtel om de ...

jun 19, 1481 dagen ago

Weer succes Lotto jumbo

Weer succes Lotto jumboSep Vanmarcke heeft de vierde etappe in de Ster ZLM Toer gewonnen. De Belg van Lotto-Jumbo was in de lastige rit naar La Gileppe over 186 kilometer in de sprint te snel voor Wout Van Aert. Het is zijn eerste ...