mrt 22, 2010 dagen ago

Maarten wederom lang in de aanval

Maarten wederom lang in de aanval

John Degenkolb heeft de 106de editie van Milaan-Sanremo op zijn naam geschreven. De Duitse sprinter van Giant-Alpecin won op de historische Via Roma de sprint van een uitgedund peloton. De Noor Alexander Kristoff, de winnaar van 2014, werd tweede, Michael Matthews (Orica-GreenEdge) derde.

Even na tienen begonnen 198 renners waarvan dertien Nederlanders. Elf man trokken er in de 298 km lange Primavera al vroeg op uit, onder wie ook Maarten. Het regende flink in de ochtenduren en omdat het peloton het rustig aan deed, hadden de elf in een mum van tijd tien minuten te pakken. Voor het peloton was die voorsprong het sein om wat meer vaart te gaan maken. Na de beklimming van de Turchino had het peloton halverwege de koers de voorsprong gehalveerd.

Daarmee was meteen duidelijk dat ook deze vlucht niet tot het einde zou reiken, waardoor de kopgroep oog kon hebben voor het fraaie uitzicht aan de Italiaanse Rivièra. Tjallingii is in ieder geval een liefhebber; ook vorig jaar reed hij de hele dag aan de leiding en ook toen in gezelschap van de Tsjech Jan Barta (Bora) en de Italiaan Matteo Bono (Lampre).

Toen werd de Maarten als laatste van zeven vluchters ingelopen op 22 km van de meet, dit keer haakte hij eerder af. Vlak voor de top van de Capo Berta op 39 km moest Tjallingii de voorsten laten gaan.

Maarten finishte uiteindelijk als 114e.

Vandaag dus Milaan San Remo. In de kopgroep met goeie benen. Hopelijk de komende drie weken nog goede benen. Dat zou inhouden dat ik mijn werk afgelopen winter goed gedaan heb. Ben in ieder geval blij met hoe het vandaag ging.

Share "Maarten wederom lang in de aanval" via

Geen reacties

Reageren

Meer Nieuws
jul 15, 69 dagen ago

Binnenkort nieuwe site!!

Binnenkort nieuwe site!!Hier alvast een tipje van de sluier.. Er wordt hard gewerkt aan mijn nieuwe site! Met trots presenteer ik alvast mijn nieuwe logo! Hou de komende weken maartentjallingii.nl in de gaten!

jul 1, 1543 dagen ago

Maarten Tjallingii Training en Coaching

Maarten is tegenwoordig trainer en coach. Stel jezelf de vraag wat beweegt jou? Voor coaching door Maarten, email naar maarten@bmoovd.nl. Voor een indruk van de trainingen kijk even op de site! www.miicaoching.com is uit de lucht! www.bmoovd.nl.

jun 20, 1555 dagen ago

Het zit erop!

Het zit erop!Het zit erop. In de laatste etappe van de Ster ZLM Toer reed Maarten zijn allerlaatste wedstrijd kilometers. Maarten deed dat op de manier waarmee hij bekend is: hard werkend in dienst van de ploeg. Het ging in Boxtel om de ...