mrt 22, 1639 dagen ago

Maarten wederom lang in de aanval

Maarten wederom lang in de aanval

John Degenkolb heeft de 106de editie van Milaan-Sanremo op zijn naam geschreven. De Duitse sprinter van Giant-Alpecin won op de historische Via Roma de sprint van een uitgedund peloton. De Noor Alexander Kristoff, de winnaar van 2014, werd tweede, Michael Matthews (Orica-GreenEdge) derde.

Even na tienen begonnen 198 renners waarvan dertien Nederlanders. Elf man trokken er in de 298 km lange Primavera al vroeg op uit, onder wie ook Maarten. Het regende flink in de ochtenduren en omdat het peloton het rustig aan deed, hadden de elf in een mum van tijd tien minuten te pakken. Voor het peloton was die voorsprong het sein om wat meer vaart te gaan maken. Na de beklimming van de Turchino had het peloton halverwege de koers de voorsprong gehalveerd.

Daarmee was meteen duidelijk dat ook deze vlucht niet tot het einde zou reiken, waardoor de kopgroep oog kon hebben voor het fraaie uitzicht aan de Italiaanse Rivièra. Tjallingii is in ieder geval een liefhebber; ook vorig jaar reed hij de hele dag aan de leiding en ook toen in gezelschap van de Tsjech Jan Barta (Bora) en de Italiaan Matteo Bono (Lampre).

Toen werd de Maarten als laatste van zeven vluchters ingelopen op 22 km van de meet, dit keer haakte hij eerder af. Vlak voor de top van de Capo Berta op 39 km moest Tjallingii de voorsten laten gaan.

Maarten finishte uiteindelijk als 114e.

Vandaag dus Milaan San Remo. In de kopgroep met goeie benen. Hopelijk de komende drie weken nog goede benen. Dat zou inhouden dat ik mijn werk afgelopen winter goed gedaan heb. Ben in ieder geval blij met hoe het vandaag ging.

Share "Maarten wederom lang in de aanval" via

Geen reacties

Reageren

Meer Nieuws
jul 1, 1172 dagen ago

Maarten Tjallingii Coaching

Maarten Tjallingii CoachingMaarten’s coaching site is www.miicoaching.com.

jun 20, 1183 dagen ago

Het zit erop!

Het zit erop!Het zit erop. In de laatste etappe van de Ster ZLM Toer reed Maarten zijn allerlaatste wedstrijd kilometers. Maarten deed dat op de manier waarmee hij bekend is: hard werkend in dienst van de ploeg. Het ging in Boxtel om de ...

jun 19, 1184 dagen ago

Weer succes Lotto jumbo

Weer succes Lotto jumboSep Vanmarcke heeft de vierde etappe in de Ster ZLM Toer gewonnen. De Belg van Lotto-Jumbo was in de lastige rit naar La Gileppe over 186 kilometer in de sprint te snel voor Wout Van Aert. Het is zijn eerste ...