jun 18, 3018 dagen ago

Maarten wederom in Tourselectie!

Maarten wederom in Tourselectie!

Raboploeg met 6 Nederlanders naar Tour. Gesink, Mollema en Kruijswijk voor klassement.

De Rabobank wielerploeg start volgende week zaterdag in Luik met zes Nederlanders. Met Bauke Mollema en Robert Gesink gaat de ploeg voor een goed klassement, terwijl Tour-debutant Steven Kruijswijk de schaduwkopman is.

Met Bauke Mollema, Robert Gesink en Steven Kruijswijk start de Rabobank Wielerploeg in de Tour de France met klassementsrenners uit eigen opleiding. Gesink sloot zondag de Ronde van Zwitserland af met een vierde plaats, waarmee hij zijn goede vorm toonde. “Hij heeft aangetoond dat hij goed is, zijn tijdrit was ook prima, we hopen dat hij die lijn doortrekt. We moeten wel zien hoe het zal gaan als ook de klassementsrenners die in de Dauphiné reden erbij zijn”, zo tempert ploegleider Nico Verhoeven de verwachting. “Toch gaan we met Robert en Bauke Mollema voor een goed klassement.” Mollema werkte in Zwitserland verder aan zijn vorm die hem in de Tour de France een goede positie in het klassement moet opleveren.

De ploeg start verder met Steven Kruijswijk als schaduwkopman. De Brabander zal de kopmannen ondersteunen waar mogelijk en kan, net als in de Ronde van Zwitserland verrassen met een goede eindklassering en doet daarmee een gooi naar de witte trui.

Met Luis Leon Sanchez neemt de Rabobank een rittenkaper mee, die vorig jaar succesvol was in St.Flour. “Maar je moet zijn ondersteunende rol voor de klassementsrenners niet onderschatten”, zo verklaart Verhoeven, die samen met Adri van Houwelingen en Frans Maassen de ploegleiding vormt, het belang van de Spanjaard. Een belang dat ook Laurens ten Dam heeft: “Laurens heeft in Zwitserland laten zien dat hij de rol die wij hem in de Tour de France graag geven, goed en gedreven uitvoert.”

Mark Renshaw is aan de ploeg toegevoegd om in de eerste week mee te spelen in de sprints. Verhoeven: “Zonder echte leadout is Renshaw ook uitstekend in staat om zich goed te positioneren en kort te finishen in massasprints. Daarnaast heeft Mark aangetoond een goede teamplayer te zijn die van enorme waarde voor de ploeg is.”
Bram Tankink, Maarten Tjallingii en Maarten Wynants vormen het soms onzichtbare, maar onmisbare cement van de ploeg. Bram is de koerskapitein en de twee Maartens zijn de luitenants voor de klassementsrenners.

Tour-ploeg:
Laurens ten Dam, Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema, Mark Renshaw, Luis Leon Sanchez, Bram Tankink, Maarten Tjallingii en Maarten Wynants.

Ploegleiding:
Nico Verhoeven, Adri van Houwelingen en Frans Maassen

Share "Maarten wederom in Tourselectie!" via

2 Readers Commented

Add a comment
  1. 18 juni, 2012
    Top, weer in de tourploeg!! Wij komen je in Frankrijk supporten! Pim, Willemijn, Jan-willen en Enid Beantwoorden
  2. 20 juni, 2012
    Super weer Maaten - ! Ga zeker een aantal ritten supporteren! Beantwoorden

Reageren

Meer Nieuws
jul 15, 69 dagen ago

Binnenkort nieuwe site!!

Binnenkort nieuwe site!!Hier alvast een tipje van de sluier.. Er wordt hard gewerkt aan mijn nieuwe site! Met trots presenteer ik alvast mijn nieuwe logo! Hou de komende weken maartentjallingii.nl in de gaten!

jul 1, 1544 dagen ago

Maarten Tjallingii Training en Coaching

Maarten is tegenwoordig trainer en coach. Stel jezelf de vraag wat beweegt jou? Voor coaching door Maarten, email naar maarten@bmoovd.nl. Voor een indruk van de trainingen kijk even op de site! www.miicaoching.com is uit de lucht! www.bmoovd.nl.

jun 20, 1555 dagen ago

Het zit erop!

Het zit erop!Het zit erop. In de laatste etappe van de Ster ZLM Toer reed Maarten zijn allerlaatste wedstrijd kilometers. Maarten deed dat op de manier waarmee hij bekend is: hard werkend in dienst van de ploeg. Het ging in Boxtel om de ...