jun 20, 2937 dagen ago

Maarten 5e op nk tijdrijden

Lieuwe Westra volgde woensdagavond Stef Clement op als nationaal kampioen tijdrijden. Westra was in Emmen over 45,4 kilometer acht seconden sneller dan Lars Boom, die met een sterk optreden wel nadrukkelijk zijn kandidatuur voor de Olympische tijdrit stelde. Niki Terpstra werd derde. Titelverdediger Clement kwam net naast het podium terecht. Hij had 22 seconden achterstand op de nieuwe kampioen. De Rabo Wielerploeg presteerde in de breedte goed met vier renners bij de eerste zes. Maarten Tjallingii werd vijfde en de debutant tussen de Elite Wilco Kelderman zesde.

Het was een voor Nederlandse kampioenschappen ongekend spannende titelstrijd in Drenthe, want tussen winnaar Westra en de nummer zes Kelderman lag een verschil van slechts 52 seconden. Over een afstand van meer dan 45 kilometer. Het kampioenschap werd in twee groepen verreden. Een van negentien renners en een van twintig. De kampioen van 2010, Raborenner Jos van Emden, zegde eerder deze week af. Hij is oververmoeid.

Uiteindelijk werd het een gevecht tussen de voorspelde titelkandidaten. Met dus kleine verschillen. Nadat Maarten Tjallingii in de eerste groep veruit de snelste was, duurde het nog even voor zijn tijd werd verbeterd. Wilco Kelderman leek goed op weg, want de man die onlangs in de Dauphiné nog vierde werd in een zeer sterk bezette tijdrit over 53 kilometer, was halverwege zeven seconden sneller dan zijn ploegmaat. Tjallingii reed echter een sterker tweede deel. Pas toen de laatste vier renners in beeld kwamen, wankelde en viel de toptijd van Tjallingii. Lars Boom dook er als eerste onder en diens toptijd werd alleen nog door Westra verbeterd.

Share "Maarten 5e op nk tijdrijden" via

Geen reacties

Reageren

Meer Nieuws
jul 1, 1465 dagen ago

Maarten Tjallingii Coaching

Maarten Tjallingii CoachingMaarten’s coaching site is www.miicoaching.com.

jun 20, 1477 dagen ago

Het zit erop!

Het zit erop!Het zit erop. In de laatste etappe van de Ster ZLM Toer reed Maarten zijn allerlaatste wedstrijd kilometers. Maarten deed dat op de manier waarmee hij bekend is: hard werkend in dienst van de ploeg. Het ging in Boxtel om de ...

jun 19, 1478 dagen ago

Weer succes Lotto jumbo

Weer succes Lotto jumboSep Vanmarcke heeft de vierde etappe in de Ster ZLM Toer gewonnen. De Belg van Lotto-Jumbo was in de lastige rit naar La Gileppe over 186 kilometer in de sprint te snel voor Wout Van Aert. Het is zijn eerste ...