jan 31, 1359 dagen ago

Cadel Evans Great Ocean Road Race

Cadel Evans Great Ocean Road Race

Team LottoNL-Jumbo heeft de trip naar Australië afgesloten met de Cadel Evans Great Ocean Road Race. In een lastige 174 kilometerslange koers werd Enrico Battaglin negende. Peter Kennaugh (Team Sky) won de wedstrijd.

De Cadel Evans Great Ocean Road Race bestond uit een grote ronde van 113 kilometer en drie lastige plaatselijke rondes van 20 kilometer. “Na 25 kilometer wedstrijd reden vier mannen weg, waar even later nog twee renners naar overstaken”, zei ploegleider Frans Maassen na afloop. “Orica GreenEDGE controleerde de wedstrijd echter en kreeg daarbij later ook hulp van Trek. Toen we al in de plaatselijke rondes zaten, reed Maarten Tjallingii nog met een groep van 10 tussen het peloton en de nog overgebleven twee koplopers in. Daarna kwam alles weer bij elkaar en reed er een nieuwe groep weg met zeven gevaarlijke mannen. Tjallingii en Bert-Jan Lindeman hebben samen met BMC kopwerk gedaan om dat groepje terug te halen. Op de voorlaatste klim reed Kennaugh weg en hij bleef het peloton knap voor.”

Maarten werd uiteindelijk 42e.

Laatste koers hier in Australië gehad vandaag. Ging echt lekker de hele dag. Bij het binnenrijden van Geelong ben ik vol in de aanval geweest. Dacht met twee ronden te gaan in de juiste groep te zitten maar we werden alsnog ingerekend. Doordat we maar met 5 man starten moesten we de laatste ronde achter 25 man die weggereden waren zonder ons aanrijden. Eenmaal ingerekend kon Enrico voor ons de sprint rijden. Een 9e prijs is minimaal maar nog altijd beter dan niet eens bij de eerste 30. Morgen lekker naar huis. Heel fijn!

Share "Cadel Evans Great Ocean Road Race" via

Geen reacties

Reageren

Meer Nieuws
jul 1, 1207 dagen ago

Maarten Tjallingii Coaching

Maarten Tjallingii CoachingMaarten’s coaching site is www.miicoaching.com.

jun 20, 1218 dagen ago

Het zit erop!

Het zit erop!Het zit erop. In de laatste etappe van de Ster ZLM Toer reed Maarten zijn allerlaatste wedstrijd kilometers. Maarten deed dat op de manier waarmee hij bekend is: hard werkend in dienst van de ploeg. Het ging in Boxtel om de ...

jun 19, 1219 dagen ago

Weer succes Lotto jumbo

Weer succes Lotto jumboSep Vanmarcke heeft de vierde etappe in de Ster ZLM Toer gewonnen. De Belg van Lotto-Jumbo was in de lastige rit naar La Gileppe over 186 kilometer in de sprint te snel voor Wout Van Aert. Het is zijn eerste ...