mei 13, 2247 dagen ago

Om in het bezit te blijven van de blauwe bergtrui hoefde Maarten Tjallingii dinsdag alleen maar te finishen in de vierde etappe van de Giro d’Italia. Dat was geen gemakkelijke opgave, want het was spekglad.

Vanwege de regen en het gladde wegdek werd in het peloton besloten dat er alleen in de laatste 40 kilometer echt gekoerst zou worden. De jury gebruikte voor het klassement de tijden van de voorlaatste passage van de finish en schrapte de bonificatieseconden op de meet.

Tjallingii opgelucht, Bol heeft pijn
“Ik ben heel blij dat we als peloton saamhorigheid hebben getoond. Een neutralisatie was het beste voor iedereen”, aldus Tjallingii, die zich in de vlakke rit van vandaag geen zorgen hoefde te maken om zijn bergtrui.

“Dat zag je in de laatste ronde. Ik heb zelf tot de voorlaatste passage onze kopmannen van voren gehouden en daarna geen risico meer genomen. Gelukkig heb ik heelhuids de finish gehaald.”

Jetse Bol, teamgenoot van Tjallingii bij Belkin, had minder geluk. Hij knalde hard tegen een hek aan en heeft nu pijn in zijn nek en rug. “Jetse mocht zelf beslissen of hij mee wilde sprinten. Hij besloot voor zijn kans te gaan, maar helaas ging het fout”, aldus ploegleider Frans Maassen.

Bergpunten
Woensdag zijn er weer bergpunten te verdienen, dus Tjallingii staat op scherp. “We moeten kijken wat mogelijk is. Het zou mooi zijn als ik nog wat puntjes kan sprokkelen, maar het is ook belangrijk om de kopmannen te helpen”, liet hij weten.

“De aankomst is lastig, maar voor veel jongens nog wel te doen. Veel mensen zullen willen meezitten in een ontsnapping, dus het kan een flink gevecht worden.” (Bron nos.nl)

De eerste rit in Italie leek er wel een uit Ierland. Ik moet zeggen dat ik liever het weer bij het land houd. Hier ligt er zover olie op de weg dat het een wonder is dat er nog zo weinig gevallen wordt. Daarom was ik ook heel blij met de enige juiste beslissing van de jury vandaag. En wat was ik blij dat het in de laatste ronde pas echt begon te regenen… Morgen weer een dag in de blauwe trui :-)

Share "" via

Geen reacties

Reageren

Meer Nieuws
jul 1, 1467 dagen ago

Maarten Tjallingii Coaching

Maarten Tjallingii CoachingMaarten’s coaching site is www.miicoaching.com.

jun 20, 1479 dagen ago

Het zit erop!

Het zit erop!Het zit erop. In de laatste etappe van de Ster ZLM Toer reed Maarten zijn allerlaatste wedstrijd kilometers. Maarten deed dat op de manier waarmee hij bekend is: hard werkend in dienst van de ploeg. Het ging in Boxtel om de ...

jun 19, 1480 dagen ago

Weer succes Lotto jumbo

Weer succes Lotto jumboSep Vanmarcke heeft de vierde etappe in de Ster ZLM Toer gewonnen. De Belg van Lotto-Jumbo was in de lastige rit naar La Gileppe over 186 kilometer in de sprint te snel voor Wout Van Aert. Het is zijn eerste ...